• Gouden trouwringen

  Gouden trouwringen

  Goud is het meest gebruikte edelmetaal voor trouwringen. Het is vrij kostbaar, omdat het delven van goud geen eenvoudige opgave is. Goud is heel duurzaam: het roest niet, wordt niet dof en vergaat nooit. Kortom: het perfecte materiaal voor ringen die jullie je leven lang dagelijks willen dragen.Puur goud kan niet gebruikt worden voor ringen, omdat het een vrij zacht metaal is. Daarom wordt goud gemengd met metaalsoorten als zilver en koper zodat het harder en duurzamer wordt. De samenstelling van de goudlegering kan het goud een andere kleur geven. Zo heb je geelgoud, maar ook witgoud en rood- of roségoud.

 • Platina trouwringen

  Platina trouwringen

  Platina wordt steeds vaker gekozen als materiaal voor een trouwring. Logisch, want het witte edelmetaal is het duurzaamste en zuiverste ter wereld. Platina is hypoallergeen en roept bijna nooit allergische reacties op, ook niet bij mensen met een heel gevoelige huid. In tegenstelling tot goud wordt platina meestal in haar zuiverste vorm gebruikt om trouwringen te maken. In een platina ring staat vaak ‘PT950’ gegraveerd. Dit betekent dat de ring voor 95 % uit puur platina bestaat. Platina krast of slijt nauwelijks en behoudt eeuwig zijn zilverwitte glans. Het is ook het ideale materiaal om diamanten in te laten zetten, omdat het zo sterk is en de diamanten er prachtig in uitkomen.

 • Palladium trouwringen

  Palladium trouwringen

  De palladium trouwring wint ook steeds meer aan populariteit. Het materiaal lijkt qua kleur veel op witgoud, maar het is harder. Daarnaast is palladium heel licht van gewicht. Palladium is, net als platina, hypoallergeen en slijtvast. Het materiaal is vooral geschikt voor trouwringen met een strak design: als je op zoek bent naar ringen met meer details, dan is witgoud een betere keuze.

 • Andere materialen

  Andere materialen

  Een andersoortig gebruikt metaal is onder andere edelstaal, ook wel roestvrij staal of chirurgisch staal genoemd. Een stalen trouwring is heel hard, waardoor deze niet snel beschadigt. Naast edelstaal wordt ook titanium gebruikt voor trouwringen. Het metaal werd voorheen voornamelijk gebruikt in de lucht- en ruimtevaart. Niet zonder reden, want het is keihard, licht en allergievrij. Titanium trouwringen zijn vaak strak en eenvoudig, omdat het harde materiaal moeilijker te bewerken is dan bijvoorbeeld goud. Het nadeel van beide materialen is dat ze door hun hardheid niet of nauwelijks aan te passen zijn als je ringmaat verandert. Tegenwoordig worden er ook ringen gemaakt van bijzondere materialen als hout, keramiek en carbon.

 • Diamanten

  Diamanten

  Het is de meest geliefde steen voor trouwringen: de diamant. Al eeuwenlang worden diamanten geroemd om hun enorme hardheid en de prachtige fonkeling. Hierdoor zijn ze een perfecte aanvulling aan jullie ringen, want ze gaan een leven lang mee. Bij het uitzoeken van trouwringen met diamanten, hoor je vaak de term briljant vallen. Dit is de verkorte benaming voor een briljant geslepen diamant: een ronde diamant met een platte bovenkant die onderaan in een punt uitloopt. Door deze ‘briljante’ slijpvorm komt de diamant het mooist tot zijn recht.

 • 1