Trouwringen zijn geen halfje brood, dat je even ophaalt: je wilt zeker weten dat je de allermooiste exemplaren hebt. Daarom vind je hier nog een aantal praktische tips, zodat je goed voorbereid op trouwringenjacht kunt gaan!

1.Juwelier
  Bij de juwelier vind je een uitgebreide collectie trouwringen van verschillende merken. De door jullie gekozen ringen worden door de fabrikant voor jullie gemaakt en kunnen eventueel aangepast worden aan jullie wensen. Veel juweliers hebben een edelsmid in dienst, die op verzoek aanpassingen kan doen aan de ringen en kleine reparaties uit kan voeren.
2.Edelsmid
  Heb je een eigen ontwerp of wil je een ring die speciaal voor jullie ontworpen is? Dan kun je bij een edelsmid terecht. Edelsmeden hebben vaak een vaste collectie van hun eigen ontwerpen, maar kunnen ook op verzoek met jouw eigen ontwerp of materialen aan de slag gaan.
3.Passen
  Het uitkiezen van jullie trouwringen is waarschijnlijk niet in een kwartiertje gebeurd. Daarom is het gebruikelijk om een afspraak te maken bij de juwelier of edelsmid van jullie keuze. Zo is er voldoende tijd om vragen te stellen en ringen te passen. Dat is namelijk de enige manier om erachter te komen wat jullie mooi vinden en wat bij jullie past. Trouwringen bestel je ongeveer vier à vijf maanden voor jullie bruiloft.
4.Persoonlijk
  Ringen die jullie zelf uitgezocht hebben, zijn natuurlijk al heel persoonlijk, maar er zijn talloze manieren om ze nog persoonlijker te maken. Met een gravure bijvoorbeeld. Daarbij denk je misschien aan de naam en trouwdatum aan de binnenkant van de ring, maar er is nog veel meer mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een boodschap in je eigen handschrift, jullie hartslag of vingerafdrukken of een mooi symbool.
image
image
image
image